Läheisyys, hellyys ja seksuaalisuus on parisuhteen tärkeimpiä ulottuvuuksista. Se on ulottuvuus, jota on vaikea toteuttaa ainakaan sosiaalisesti suotavasti muuten kuin oman seurustelukumppanin kanssa.

Joskus läheisyys ei kuitenkaan toimi suhteessa siten kuin toivot. Saattaa olla, että tarpeenne tässä suhteessa eivät yksinkertaisesti kohtaa.

Intiimin läheisyyden puuttumiselle voi suhteessanne olla monia syitä. Tai sille, että se ei toimi tavalla, miten se on toiminut alussa tai miten toivoisit sen toimivan.

Monet parit ovat löytäneet läheisyyden uudestaan, kun ovat lähteneet hakemaan tilanteeseen uusia näkökulmia. On olemassa sanonta, että ihmisen täytyy ensin kyetä olla intiimisti läheinen itsensä kanssa, vasta sen jälkeen hän kykenee olemaan intiimisti läheinen toisen kanssa. Seksuaaliterapeutit ja erilaiset kurssit ovat tuoneet apua monille pareille silloin, kun molemmat haluavat avautua asialle tässä suhteessa uudestaan.

Jos teiltä ei löydy yhdessä halua avautua intiimin läheisyyden löytämiselle, on hyvä miettiä, täyttääkö tämä suhde tarpeenne ja tuottaako se teille molemmille riittävästi hyvinvointia. Seksuaalisuus ja intiimiys on valtavan tärkeä osa ihmisen elämää ja hyvinvointia. Kun voit tällä alueella hyvin, elinvoimaisuus heijastuu muillekin elämän osa-alueille. Kun voit huonosti, sekin heijastuu.

Jos olet eronnut, ja mielestäsi syy eroamiseen oli se, että läheisyys ja seksuaalisuus ei toiminut, kannattaa varata aikaa siihen, että tutustut itseesi seksuaalisesti uudestaan. Omaan seksuaalisuuteen tutustuminen ei tarkoita sitä, että hankit itsellesi mahdollisimman monta partneria ja hankit kokemusta sillä tavalla. Tai voi se tietysti tarkoittaa sitäkin. Se on ennen kaikkea sitä, että lähdet kuuntelemaan sitä, mitä sinä tarvitset, mistä sinä nautit ja kuka sinä olet seksuaalisesti, itsenäisesti ilman partneria.

Sen lisäksi on hyvä hiukan opiskella ja oppia ymmärtämään vastakkaista sukupuolta tai sitä sukupuolta, josta olet kiinnostunut. Millaista on naisen seksuaalisuus. Millaista on miehen seksuaalisuus. Seksuaalisuus on monisyinen ja –portainen maailma, joka toimiessaan on elämän suurimpia nautintoja.